Черги до 150 автомобілів. Прикордонники заявили про збільшення потоку громадян із України після новорічних свят

Протягом доби кордон України перетнуло майже 100 тис. осіб
Фото: dpsu.gov.ua
9 січня у пунктах пропуску на кордоні України з країнами Європейського союзу зафіксовано зростання пасажиротранспортного потоку. Про це повідомив пресцентр Держприкордонслужби України.

Зростання відбувається через збільшення кількості українців, які прямують за кордон після завершення новорічно-різдвяних свят.

"Перед деякими пунктами пропуску, зокрема "Краківець", "Шегині" та "Грушів", виникає скупчення транспортних засобів, які налічують у середньому від 80 до 150 автомобілів як легкових, так і вантажних. Водночас черг немає перед пунктами пропуску "Ягодин", "Устилуг", "Угринів" і "Смільниця", – зазначили прикордонники.

У ДПСУ порадили для виїзду за кордон вибирати найменш завантажені пункти пропуску.

8–9 січня кордон України перетнули майже 100 тис. осіб і 17,5 тис. автомобілів. На західному напрямку кордон перетнули 32,7 тис. осіб і 7,8 тис. одиниць транспорту.

"З метою забезпечення ритмічності пропускних операцій Державна прикордонна служба України збільшила кількість прикордонних нарядів, аби пропуск був максимально швидким і водночас відповідав критеріям безпеки", – наголосили в релізі.