Кількість госпіталізацій із COVID-19 в Україні за три місяці зросла утричі – Степанов

Степанов: Українські лікарі вже здатні надавати допомогу більшій кількості людей, ніж раніше
Фото: Максим Степанов / Facebook

Протягом тижня – з 18-го до 24 травня – кількість госпіталізованих пацієнтів із COVID-19 в Україні становила 742, упродовж минулого тижня – з 10-го до 16 серпня – кількість пацієнтів, які потрапили в лікарні, становила 1991. Про це розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Порівняно із травнем кількість госпіталізованих хворих із COVID-19 по всій країні зросла утричі. Про це сьогодні на брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Він навів приклад: упродовж тижня – з 18-го до 24 травня – кількість госпіталізованих пацієнтів становила 742, водночас протягом минулого тижня кількість хворих, що потрапили в лікарні, становила 1991.

"Утричі зросла кількість людей, яких госпіталізують", – підкреслив міністр.

Він нагадав, що в лікарню, як правило, потрапляють люди з важким перебігом хвороби або у стані середньої тяжкості. Ті, хто потребує кисневої терапії або реанімаційних дій.

Степанов додав, що українські лікарі зараз уже здатні надавати допомогу більшій кількості людей порівняно з початком епідемії.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 17 серпня загальна кількість підтверджених випадків зараження коронавірусною інфекцією в Україні сягнула 92 820. Кількість померлих від COVID-19 – 2089 осіб, одужало 48 164.