Кількість постраждалих від вибухів на складі боєприпасів у Харківській області досягла п'яти осіб

Двоє людей звернулися до лікарні з травмами рук, отриманими під час прибирання розбитого скла
Фото: Slava Mavrichev / Facebook

Троє з п'ятьох постраждалих під час інциденту на складі зі зброєю в Балаклії перебувають на стаціонарному лікуванні у лікарні.

Кількість постраждалих від вибухів на складах зі зброєю в Балаклії Харківської області збільшилася до п'яти осіб, повідомила заступник начальника управління охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Галина Сіроштан в ефірі телеканалу "112 Україна".

Станом на 16.00 сьогоднішнього дня постраждало п'ятеро людей, із них троє перебувають у стаціонарі.

Так, 23 березня була прооперована місцева мешканка. Наразі вона перебуває у лікарні, загрози її життю немає.

Окрім того, сьогодні до лікарні швидкої допомоги була доправлена 78-річна жінка, у якої виявили черепно-мозкову травму, забій головного мозку, переломи правого стегна та перелом правої кінцівки. Також на лікуванні у лікарні перебуває 88-річна жінка з раною щоки.

Ще дві людини, 41 та 45 років, звернулися до медичного закладу з травмами верхніх кінцівок. Травми були отримані під час прибирання розбитого скла, зазначила Сіроштан.

24 березня в ДержНС повідомили про одного загиблого в результаті інциденту – під завалами житлового будинку знайшли тіло жінки.

У Балаклії приблизно о 3.00 23 березня почалися вибухи на арсеналі боєприпасів. Рятувальні служби провели евакуацію місцевих жителів.

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос припустив, що пожежа могла статися внаслідок диверсії. За його словами, перед вибухами на складі в Балаклії було чути гул апарата, схожого на безпілотник.

Небо в радіусі 40 км від місця події закрили для польотів. В області обмежили рух транспорту на п'яти автошляхах.

23 березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман повідомляв, що у 10-кілометрову зону ураження від вибухів потрапили 36 тис. осіб.

У Генштабі Збройних сил України повідомили, що почали ліквідацію наслідків події.

Сьогодні рятувальники заявили, що більшість евакуйованих жителів Балаклії повернулася додому. Заступник міністра оборони України Ігор Павловський заявив, що пожежу на складах Міноборони повністю погашено.