Чорногорія скасувала всі обмеження для туристів із чотирьох країн, включно з Україною

Досі іноземцям під час в'їзду в Чорногорію було потрібно надати ПЛР-тест, або тест на антитіла, або довідку про вакцинацію
Фото: depositphotos.com
Чорногорія скасовує всі обмеження на відвідування країни для громадян із чотирьох країн, серед яких і Україна. Про це повідомив 20 квітня міністр фінансів і соціального забезпечення Чорногорії Мілойко Спаіч у Twitter.

"Із радістю повідомляємо вам, що для відвідування Чорногорії в туристичний сезон 2021 року для громадян Російської Федерації, Республіки Білорусь, України та Північної Македонії буде знято всі обмежувальні заходи, зокрема ПЛР-тестування", – написав він російською.

Раніше, згідно з інформацією посольства України в Чорногорії, під час в'їзду в країну було потрібно надати один із трьох документів: довідку з негативним результатом ПЛР-тесту на коронавірус, зробленим не раніше ніж за 72 години до перетинання кордону, довідку з позитивним результатом аналізу на антитіла IgG або сертифікат про повний курс вакцинації проти COVID-19.

Контекст:

Наприкінці травня 2020 року Чорногорія першою в Європі оголосила про перемогу над COVID-19. Перед цим у країні не фіксували нових випадків зараження протягом трьох тижнів. 20 червня повідомляли, що Чорногорія вирішила відкрити кордони для іноземних громадян, зокрема і для українців.

Однак потім влада відновила дію раніше скасованих карантинних обмежень через новий спалах; у низці районів на півночі Чорногорії ввели комендантську годину. Із 22 липня 2020 року влада країни оголосила про обов'язковий масковий режим на всій території.

26 березня 2021 року Чорногорія дозволила в'їзд українцям.