День закоханих 14 лютого буде "термічно неоднорідним" – синоптик

На дорогах України прогнозують ожеледицю

Фото: pixabay.com

14 лютого опади у вигляді дощу або снігу прогнозують у західних, північних, а також у Вінницькій і Одеській областях, повідомила синоптик Наталка Діденко.

Погода в Україні на День закоханих, 14 лютого, буде різною в різних регіонах, повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Четвер буде термічно неоднорідним. Найближчої ночі на сході, а також на Сумщині та Чернігівщині температура повітря знизиться до -4...-8 °C, у більшості областей становитиме -1...-6 °C, на заході від -2...+2 °C. Завтра вдень буде відлига, близько 0 °C, у Сумській, Полтавській, Харківській та Луганській областях 0...+3 °C. На півдні очікується +1...+4 °С", – написала Діденко.

За її словами, опади через атмосферний фронт можливі в західних, північних, а також у Вінницькій та Одеській областях.

"Ітимуть дощ та мокрий сніг, залежно від температури повітря. На заході переважатиме дощ через перевагу "плюсової" температури. На решті території істотних опадів не буде, і навіть світитиме сонце. При наближенні температури повітря до 0 °C чи нижче – міцнішатиме ожеледиця, обережно! У Києві 14 лютого закохані й звичайні громадяни шукатимуть один одного посеред хмарної погоди, місцями літатиме невеликий мокрий сніг, на дорогах і тротуарах буде слизько. Вночі передбачається -3...-6 °C, удень близько 0 °C", – сказала синоптик.

Вона додала, що 15 лютого в Україні переважатиме суха і порівняно тепла погода, лише на сході можливі невеликі морози.