Держагентство туризму України просить Кабмін переглянути заборону на в'їзд для іноземців

Держагентство пропонує дозволити перетин кордону членам "змішаних" сімей, у яких є громадяни України та інших держав

Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook

У Держагентстві розвитку туризму пропонують заборонити в'їзд в Україну тільки для тих іноземців, які є громадянами держав із широким розповсюдженням COVID-19, тобто з "червоної" зони.

Державне агентство розвитку туризму України звернулося до уряду із проханням переглянути межі заборони на в'їзд для іноземців до кінця вересня. Про це йдеться на сторінці агентства у Facebook.

У держагентстві зазначили, що цілковита заборона для іноземців на в'їзд в Україну може негативно вплинути на туристичну галузь, яка вже постраждала від наслідків пандемії COVID-19 і тільки зараз почала відновлюватися. На їхню думку, такий крок також нівелює позитивні зміни і системну роботу державних структур щодо лібералізації та зняття обмежень для відвідування України.

В агентстві пропонують заборонити в'їзд в Україну тільки для тих іноземців, які є громадянами держав із широким розповсюдженням COVID-19, тобто з "червоної" зони.

Також там вважають, що необхідно дозволити в'їзд в Україну громадянам держав, у яких кількість нових випадків COVID-19 на 100 тис. населення протягом останніх 14 днів менша за кількість таких випадків в Україні, у разі якщо вони відвідають Україну з туристичною метою. Туристична мета у них має бути підтверджена наявністю бронювання готелю або електронного ваучера від туристичного оператора. Також у таких іноземців має бути негативний результат ПЛР-тестування на COVID-19.

Держагентство також пропонує дозволити перетин українського кордону членам так званих змішаних сімей, у яких є громадяни України та інших держав.

Із 29 серпня до 28 вересня 2020 року кордони України закриють для іноземців, таке рішення ухвалили на засіданні Кабінету Міністрів 26 серпня. Обмеження не торкнуться тих, хто має право проживання в Україні, вчиться на території України, служить у Збройних силах, перетинає територію країни транзитом (із виїздом протягом двох днів), членів дипломатичних місій і спортивних делегацій. Рішення ухвалили одноголосно у зв'язку з погіршенням ситуації з поширенням коронавірусної інфекції.

Станом на 27 серпня загальна кількість інфікованих коронавірусом в Україні становить 112 059, із них 2403 померли, 54 217 осіб одужали.