Держсекретар Мінінформполітики: Бренд із буквою U був туристичним, але не офіційним знаком України

Біденко: Ми зараз реалізували концепцію єдиного українського бренда для всіх
Фото: Foreign Policy Council "Ukrainian Prism" / Facebook

Громадські організації та бізнес зможуть і далі використовувати туристичний бренд України з літерою U і слоганом "Ukraine: It's all about U", але на державному рівні будуть використовувати концепцію і бренд Ukraine NOW, сказав держсекретар Мінінформполітики України Артем Біденко.

Туристичний бренд України з логотипом у формі букви U і слоганом "Ukraine: It's all about U" буде скасовано на державному рівні після того, як Мінінформполітики доопрацює бренд-бук нової концепції Ukraine NOW. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" сказав держсекретар Мінінформполітики Артем Біденко.

"Це був туристичний бренд. Він не був офіційним знаком України. Він не був прийнятий Кабміном як єдиний. Він був прийнятий громадськістю, а Міністерством економічного розвитку і торгівлі рекомендований для використання як туристичний бренд. Але через це, наприклад, регіони та інші державні органи використовували свої бренди. Ми зараз реалізували концепцію єдиного бренда для всіх. Тепер усі зобов'язуються використовувати цей бренд. Тепер усі інші бренди, в тому числі туристичні, виставкові, експортні будуть реалізовані з урахуванням прийнятого Кабміном знака", – сказав Біденко.

Він зазначив, що його скасують на офіційному рівні.

"Під час перехідного періоду, поки буде доопрацьовуватися бренд-бук на основі нового знака, він буде залишатися актуальним. Але потім знак на основі букви U буде скасовано на офіційному рівні. Але охочі громадські організації і бізнес, на відміну від держорганів, зможуть ним користуватися і далі", – розповів держсекретар.

Туристичний бренд України було розроблено на замовлення Держагентства України з питань туризму і курортів у 2014 році, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.

Кабінет Міністрів України на засіданні 10 травня затвердив бренд Ukraine NOW ("Україна зараз"). Бренд має стати основою презентації України у світі. На основі бренда Мінінформполітики розробить бренд-бук, який "стане свого роду єдиним голосом України по всьому світу".

Біденко повідомляв, що права на логотип Ukraine NOW державі передали безкоштовно, але розроблення бренд-бука буде платним, на нього оголосять тендер.