Діти до 14 років переносять COVID-19 майже безсимптомно – Держпродспоживслужба України

Діти до 14 років переносять коронавірус легко
Фото: depositphotos.com

Голова Держпродспоживслужби України Олег Рубан розповів, що невеликий відсоток хворих на COVID-19 дітей потрапляє до лікарні.

Діти до 14 років переносять коронавірус легко і майже безсимптомно. Про це 19 жовтня в ефірі "Громадського радіо" заявив начальник головного управління Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Києві Олег Рубан.

"Лише невеликий відсоток [дітей до 14 років] потрапляє в лікарню. Що стосується вагітних, то все залежить від спектра захворюваності, який супроводжує вагітність. Можна сказати, що діти на сьогодні перебувають поза групою ризику, а вагітні — у залежності від основних захворювань", – зазначив Рубан.

За інформацією міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, в Україні з початку епідемії коронавірусу від COVID-19 померло троє дітей. 24 вересня Степанов повідомив, що у країні за час епідемії померло двоє дітей, у яких регіонах це трапилося, він не уточнив. 19 жовтня Степанов розповів про смерть восьмирічного хлопчика в Івано-Франківській області.

Станом на 19 жовтня в Україні зафіксовано 303 638 випадків зараження коронавірусом, із них 4766 – упродовж останньої доби. Із початку епідемії у країні померло 5673 пацієнти з COVID-19, одужало 126 489.