"Для нас не стало несподіванкою". Степанов констатував, що почалася третя хвиля пандемії

Степанов зазначив, що до погіршення ситуації готувалися
Фото: Міністерство охорони здоров'я України / Facebook
За даними міністра охорони здоров'я України Максима Степанова, на ранок 8 березня в лікарнях для інфікованих коронавірусом перебувало понад 26 тис. українців.

В Україні, як і у світі, почалася третя хвиля поширення коронавірусної інфекції. Про це на брифінгу 9 березня повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Ми, як і всі решта країн світу, уже декілька днів (майже тиждень поспіль) фіксуємо зростання кількості хворих і, як наслідок, зростання кількості госпіталізованих. [...] На ранок понеділка (8 березня. – "ГОРДОН") у наших лікарнях перебувало 26 525 осіб. Тобто ми можемо констатувати, що зараз, як і в усьому світі, в Україні вже почалася третя хвиля пандемії коронавірусу", – сказав міністр.

За його словами, для Міністерства охорони здоров'я "це не стало несподіванкою".

"Ми готувалися до неї, у тому числі зміцнюючи нашу медичну систему, збільшуючи кількість ліжок, які можуть надавати допомогу хворим на COVID-19, роблячи інші дії", – пояснив Степанов.

Упродовж останнього тижня в Україні щодоби підтверджували від 3261 до 10 155 інфікувань.

4 березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль попереджав про можливе введення нових обмежувальних заходів через чергову хвилю пандемії.

Станом на 9 березня у країні підтвердили 1 410 061 випадок коронавірусної інфекції, померло 27 204 пацієнти,  одужало 1 199 229 осіб.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.