До Кабміну України не пускатимуть у непристойному вигляді

Кабмін вніс зміни до порядку відвідування будівлі Будинку уряду
Фото: kmu.gov.ua

У будівлю уряду України не будуть пускати осіб, дії яких створюють загрозу для оточення, а також у вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль або не відповідає загальноприйнятим вимогам пристойності.

У будівлю Будинку уряду України не пускатимуть у "непристойному вигляді". Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Кабміну 6 березня, повідомило агентство "Інтерфакс-Україна".

У попередній редакції порядку відвідування Будинку уряду однією з причин недопуску було алкогольне або наркотичне сп'яніння. У новій цей пункт замінили забороною допускати в приміщення осіб, дії яких створюють небезпеку для оточення, а також у вигляді, що ображає людську гідність і громадську мораль або не відповідає загальноприйнятим вимогам пристойності.

Також постанова регулює організацію пропуску в будівлю представників ЗМІ. Вони зможуть відвідувати Будинок уряду за одноразовими перепустками, які видають на замовлення підрозділів секретаріату Кабміну, що відповідає за взаємодію зі ЗМІ.

У 2010 році, під час прем'єрства Миколи Азарова, наказом №155 (.doc) уряд ухвалив рекомендації щодо зовнішнього вигляду (дрес-коду) працівників секретаріату Кабміну. У документі йшлося про те, що відвідувачі Будинку уряду повинні дотримуватися ділового стилю в одязі. Цей наказ утратив чинність у квітні 2018 року.