До кінця доби зниклу через негоду електрику потрібно поновити в усіх населених пунктах України – Офіс президента

Без електропостачання залишається понад 350 населених пунктів
Фото: depositphotos.com

Президент України Володимир Зеленський доручив провести модернізацію старих електромереж країни.

До кінця доби 29 січня зниклу через негоду електрику потрібно поновити в усіх населених пунктах України. Про це повідомляє сайт Офісу президента України.

Сьогодні глава держави Володимир Зеленський провів нараду щодо ліквідації надзвичайної ситуації, пов'язаної з погіршенням погодних умов у низці регіонів країни.

Серед іншого, на нараді обговорювали питання пошкодження електромереж, через що упродовж двох із половиною діб було знеструмлено майже 900 населених пунктів.

Як зазначає пресслужба президента, без електропостачання наразі залишається понад 350 населених пунктів, проте зараз тривають відновлювальні роботи, щоб до кінця доби цю проблему було вирішено.

"Я також прошу прем'єр-міністра провести окрему роботу щодо модернізації старих електромереж і отримання відповідної техніки, потрібної для їх обслуговування. Погода завжди може дарувати сюрпризи, але ми повинні бути готовими", – підкреслив Зеленський.

Із 26 січня в низці областей України триває негода – вітер, налипання мокрого снігу, сильна заметіль і замети, повідомили в Укргідрометцентрі.

Більшість населених пунктів, що залишилися без світла, розташовані в Одеській, Миколаївській та Кіровоградській областях.