Донецька облдержадміністрація створила контактний центр для координації гуманітарної допомоги

Жителька Авдіївки несе будівельні матеріали для ремонту свого будинку після обстрілу
Фото: ЕРА

Контактний центр у цілодобовому режимі інформує про конкретні потреби в гуманітарних вантажах і допомагає в разі виникнення проблем під час проходження гуманітарних вантажів через блок-пости.

Для координації гуманітарної допомоги, яка надходить з усіх областей та міст України, при Донецькій облдержадміністрації в цілодобовому режимі працює контактний центр. Про це повідомила прес-служба Донецької облдержадміністрації.

Дізнатися про конкретні потреби можна за телефонами: 097 433-68-10; 050 034-89-10 і 093 141-77-98.

У разі виникнення проблем під час проходження гуманітарних вантажів через блок-пости: 050 347-90-70; 062 645-82-82

Ситуація в районі Авдіївки загострилася 29 січня, коли проросійські бойовики посилили обстріл промзони. У ніч на 31 січня околиці Авдіївки обстріляли з реактивних систем залпового вогню "Град".

Уранці 31 січня роботу Авдіївського коксохімзаводу вперше з 2014 року зупинили. Гендиректор підприємства Муса Магомедов зазначав, що якщо підприємство зупиниться, місто замерзне, оскільки іншого способу опалення житлового сектора не існує.

З 30 січня у місті не було світла і води. У зв'язку з цим у місті оголосили надзвичайний стан, проводять часткову евакуацію.

1 лютого голова Донецької військово-цивільної Павло Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з контролю і координації надала письмове підтвердження гарантій щодо встановлення режиму тиші в районі Авдіївки. Через кілька годин стало відомо, що бойовики порушили режим тиші і відкрили вогонь по ремонтній бригаді, яка повинна була полагодити лінії електропередач в Авдіївці.

Сьогодні вранці Жебрівський повідомив, що російська сторона в Спільному центрі з координації і контролю надала гарантії припинення вогню для проведення необхідного ремонту на лініях електропередач в Авдіївці.