"Дунайське пароплавство" заявило про обшуки СБУ. ЗМІ пов'язують їх зі справою про держзраду угорської "дочки" компанії

Компанія хоче знайти "цивілізовані шляхи співпраці"
Фото: ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" / Facebook
Служба безпеки України обшукала офіс компанії "Українське Дунайське пароплавство" на підставі постанови Приморського районного суду Одеси. Місцеве видання "Думская" уточнює, що слідчі дії проводили в межах кримінального провадження, відкритого за ознаками державної зради.

В офісі компанії ПрАТ "Українське Дунайське пароплавство" провели обшуки співробітники управління Служби безпеки України в Одеській області. Про це компанія розповіла у Facebook 3 березня.

Офіс обшукували в межах розслідування справи стосовно дочірньої угорської фірми Business Shipping Company. Обшуки проводили на підставі постанови Приморського районного суду Одеси. Співробітники компанії надавали правоохоронцям усю запитувану інформацію.

Дії оперативників у компанії вважають перебільшеними й недоцільними в поточній ситуації, оскільки "Дунайське пароплавство" відкрите й готове до співпраці.

"Окрім того, дії правоохоронців унеможливлюють виконання програми президента України Володимира Зеленського щодо залучення іноземних інвесторів і партнерів, підривають мікроклімат усередині компанії, перешкоджають роботі, негативно впливають на її ділову репутацію та імідж, а також завдають матеріальної шкоди пароплавству, що, у свою чергу, вже унеможливило виплату зарплат співробітникам і морякам", – написано в повідомленні.

Найближчим часом "Українське Дунайське пароплавство" хоче звернутися до Кабінету Міністрів України, Міністерства інфраструктури, Офісу президента і до центрального керівництва СБУ, щоб знайти "цивілізовані шляхи співпраці".

У СБУ наразі не коментували причин і результатів обшуку.

За інформацією одеського видання "Думская", слідчі дії у приміщеннях судноплавного підприємства в Ізмаїлі проводили в межах кримінального провадження, відкритого за ознаками ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада) у зв'язку зі спробою передання флоту пароплавства приватній угорській компанії.

Співробітники компанії розповіли, що минулого тижня за розпорядженням керівництва на всіх дверях кабінетів у будівлі зняли таблички із зазначенням посад та імен. Учора у дворі підприємства знищували документи, пише видання.

Джерела агентства "Укрінформ" уточнили, що обшуки проводили в межах кримінального провадження, фігурантами якого є деякі посадові особи "Дунайського пароплавства". Вони можуть бути причетними до схеми передання флоту пароплавства у статутний фонд Business Shipping Company.