Електронний і паперовий військовий квиток в Україні мають однакову юридичну силу – Міноборони

Під час перевірки паперовий та електронний військовий квиток однаково законні, заявили в МОУ
Фото: mil.in.ua

Військово-обліковий документ в Україні в електронному й паперовому вигляді має рівнозначні функції. Про це йдеться в офіційному роз'ясненні, яке опублікував 31 липня директорат цифрової трансформації у сфері оборони Міністерства оборони України.

Військовий квиток в електронній формі, наприклад, показаний у відповідному мобільному застосунку або в роздруківці з QR кодом, є рівнозначним паперовому, і всі вони мають однакову юридичну силу, вказує МОУ.

Документ в електронній формі дає змогу уповноваженим працівникам територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, Національної поліції й Держприкордонслужби зчитувати його за допомогою будь-яких засобів (телефони, планшети), на яких можна встановити застосунок "Резерв+" і які мають камеру, зазначають у повідомленні.

Окрім того, роботодавці під час формування списків військовозобов'язаних на бронь також можуть використовувати військово-облікові документи працівників в електронній формі. Для цього співробітник може передати роботодавцю свій військовий квиток як у паперовій, так і в електронній формі (зокрема – роздрукований).