Епідемія COVID-19. В Україні на самоізоляції наразі 6 тис. учителів

У Міносвіти України зазначили, що вчитель може заробити на заміні уроків
Фото: pixabay.com

Начальник головного управління шкільної освіти Міносвіти України Юрій Кононенко зазначив, що вчителям не передбачені доплати за час самоізоляції у зв'язку з епідемією COVID-19.

В Україні на самоізоляції у зв'язку з епідемією коронавірусної інфекції наразі приблизно 6 тис. учителів. Про це 13 жовтня повідомив в ефірі hromadske начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко.

"Близько 6 тис. зараз або хворіють на коронавірус, або перебувають на самоізоляції. Доплат немає. Але це питання врегульовано незалежно від коронавірусу... Є два варіанти доплат. Перший – погодинна оплата відповідно до пропрацьованого часу тим, хто замінює уроки. Другий – взаємозаміни", – сказав посадовець.

Він зазначив, що заклад освіти сам вибирає найприйнятніший варіант вирішення питання.

За даними Кононенка, на дистанційне навчання у країні цілковито перейшло 315 навчальних закладів.

Станом на 13 жовтня в Україні зафіксовано 270 587 випадків коронавірусної інфекції, із яких 5133 – протягом останньої доби. Померло 5122 пацієнти з COVID-19, одужало 116 562 особи.

12 жовтня Міносвіти України надіслало в регіони лист із рекомендацією оголосити у школах канікули із 15-го до 30 жовтня включно. Від цієї ідеї відмовилася низка великих міст, серед яких Київ, Харків і Львів.