Facebook увів обмеження на пересилання повідомлень у Messenger

Facebook для протидії поширенню фейків про коронавірус увів обмеження на надсилання повідомлень у Messenger
Фото: ЕРА

Американська технологічна компанія Facebook обмежила кількість одночасних отримувачів повідомлень у своєму додатку для обміну повідомленнями Messenger до п'яти.

В умовах збільшення кількості фейків про коронавірусну інфекцію американська технологічна компанія Facebook вирішила обмежити кількість одночасних отримувачів повідомлень у Messenger до п'яти осіб або груп. Про це повідомила пресслужба компанії в офіційному блозі.

"У межах наших постійних зусиль із забезпечення людей безпечнішим і особистішим обміном повідомленнями ми вводимо обмеження на пересилання в Messenger, тому повідомлення можна буде відправити тільки п'ятьом людям або групам одночасно. Обмеження пересилання – ефективний спосіб уповільнити поширення вірусної дезінформації та шкідливого контенту, який може завдати реальної шкоди", – ідеться в повідомленні.

У березні соцмережа опублікувала попередження про 40 млн постів у Facebook, пов'язаних із COVID-19. Їх перевіряли на підставі приблизно 4 тис. статей незалежних партнерів із перевірки фактів. Коли люди бачили попереджувальні написи в соцмережі, то в 95% випадків вони не переходили на перегляд вихідного контенту.

Крім цього, соцмережа видалила сотні тисяч неправдивих повідомлень, які могли призвести до неминучої фізичної шкоди, як, наприклад, твердження, що вживання відбілювача виліковує вірус або що фізичне дистанціювання неефективне в запобіганні поширенню хвороби.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

До ранку 4 вересня коронавірусом у світі заразилося 26 220 930 людей (+283 тис. осіб за добу). Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який стежить за поширенням хвороби.

Жертвами COVID-19 стали 867 630 людей (+6 тис. осіб за добу), одужала 17 445 751 людина.