Фермер із Київської області заявив про рейдерське захоплення 450 га пайових земель

Олег Орел заявив, що його компанія зазнала рейдерської атаки
Скріншот: Факти ICTV / YouTube

Директор компанії "УБА-Агросвіт" Олег Орел заявив, що колишня керівниця підприємства за допомогою підробленої печатки перереєстровувала договори оренди пайовиків на іншу компанію.

Директор фермерського підприємства "УБА-Агросвіт" Олег Орел заявив, що його компанія зазнала рейдерського захоплення. У коментарі програмі "Факти" (телеканал ICTV) він сказав, що більше ніж 450 га пайових земель у Баришівському районі Київської області було незаконно перереєстровано на ТОВ "Капітал-Агроінвест".

Орел стверджує, що договори оренди перереєструвала колишня керівниця "УБА-Агросвіт" 2019 року за допомогою підробленої печатки. Деякі угоди укладали протягом 10 хвилин. "Реєстрацію [одного з договорів проводили] о 14.37, а зняття з реєстру нашого підприємства було о 14.24. Це зовсім нелогічно. Видно, що це робили зацікавлені люди. Реєстрація йде протягом щонайменше п'яти днів", – пояснив підприємець.

Він також заявив, що тітушки, нібито найняті ТОВ "Капітал-Агроінвест", заважають збирати урожай. "Щойно техніка виходить у поле, на шляху стають невідомі кремезні хлопці, тітушки, які блокують техніку і не дають збирати, вивозити наше зерно", – сказав Орел.

У "Капітал-Агроінвесті" журналістам "Фактів" підтвердили, що вдавалися до послуг охоронної компанії для захисту полів. У компанії також наполягають, що фірма є єдиним законним орендарем паїв, проте відповідати на запитання про перереєстрацію договорів оренди відмовилися.

Відео: Факти ICTV / YouTube