Фонд братів Кличків відсвяткував своє 21-річчя

Зараз основний спортивний проєкт фонду – "Грай за рівність", спрямований на створення у школах середовища рівних можливостей для всіх
Фото: obozrevatel.com

Фонд Klitschko Foundation відсвяткував свій 21-й рік та підбив підсумки багаторічної діяльності, яка охоплює освітні, спортивні й гуманітарні проєкти. Про це йдеться в матеріалі Oboz.ua із посиланням на пресслужбу фонду.

"Ми з братом завжди вважали, що українська молодь – талановита, творча, спортивна. І щоб бути успішними, їм потрібна підтримка. Тож ми заснували Klitschko Foundation, щоб дати мотивованій молоді шанс реалізувати свої мрії. Протягом 21 року фонд допомагає молодим людям розкрити свій потенціал і зробити свій внесок у формування майбутнього нашої країни", – цитує видання Віталія Кличка.

Як повідомила директорка Klitschko Foundation Ангеліна Осадча, із часу заснування Klitschko Foundation реалізував понад 172 проєкти, які охопили більш ніж 2,5 млн людей по всій країні. Фонд працює у трьох головних напрямах: освіта, спорт і гуманітарна допомога. Зокрема, завдяки фонду понад 200 підлітків щороку беруть участь у навчальних програмах за кордоном. Також фонд запустив власну диджитал-платформу для онлайн-навчання.

За роки діяльності було встановлено й відновлено 212 спортивних майданчиків. Організовано 15 спортивних змагань. Щорічний турнір Klitschko Tournament об'єднав 1923 спортсменів з усього світу. Понад 3 тис. учителів фізичного виховання пройшли навчання нових методик викладання.

Зараз основний спортивний проєкт фонду – "Грай за рівність", спрямований на створення у школах середовища рівних можливостей для всіх.

Із перших днів повномасштабного вторгнення фонд запустив напрям гуманітарної допомоги. За останні півтора року було доправлено 556 тонн гуманітарних вантажів на 660 млн грн. Окрім того, фонд залучив 100 млн грн на закупівлю медичного обладнання для лікарень України.