Фонд Ріната Ахметова допоміг майже 10 тис. дітей-сиріт знайти нову сім'ю

Напередодні свята Фонд Ріната Ахметова провів тренінг для усиновителів, прийомних батьків та опікунів
Фото: akhmetovfoundation.org

Сьогодні, в останній день вересня, в Україні святкують День усиновлення. 2008 року відбулася безпрецедентна подія – запрацював перший Всеукраїнський портал національного усиновлення "Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!". Допомога дітям завжди була і залишається серед пріоритетів Фонду.

Традиційно напередодні свята Фонд Ріната Ахметова провів тренінг для усиновителів, прийомних батьків та опікунів. Головна мета тренінгу – навчити їх правильно мотивувати прийомних і усиновлених дітей до навчання, саморозвитку і дисципліни. Тренеркою заходу стала експертка Фонду, відома фахівчиня Київського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Любов Лоріашвілі. Лекційну та практичну частини тренінгу сформували з урахуванням зібраних побажань учасників.

Фото: akhmetovfoundation.org

"Завжди чекаю ваших тренінгів і тішуся їм. Хотілося б більше зустрічей, тому що вони надихають і наповнюють", – говорить прийомна мама Наталя Басараб.

За час існування програма "Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!" стала лідером національного усиновлення, змінила ставлення суспільства до проблеми сирітства та зробила табуйовану тему усиновлення трендом. А головне – допомогла майже 10 тис. дітей з інтернатів знайти батьків, будинок і сімейне тепло.

"Програма "Сирітству – ні!" не має аналогів в Україні. З 2008 року Фонд сприяв створенню 41-го дитячого будинку сімейного типу, які взяли на виховання понад 400 дітей по всій країні. На сьогодні в Україні функціонує 1235 ДБСТ. Понад 10 років програма проводить тренінги для усиновителів, підтримує вихованців інтернатів, допомагає ДБСТ і популяризує в суспільстві сімейні форми виховання", – розповідає керівниця проєктів Фонду Ріната Ахметова Оксана Іщук.

Усі роки роботи суть програми залишається незмінною – допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, знайти щастя в новій сім'ї. А також показати, що приймальне батьківство – це відповідальний, але посильний крок. "Рінат Ахметов – Дітям. Сирітству – ні!" працює в тісній співпраці з Міністерством соціальної політики України, обласними службами у справах дітей та службою у справах дітей міста Києва.

Фонд Ріната Ахметова робить усе можливе для того, щоб кожна дитина зростала і виховувалася в сім'ї, водночас сприяючи національному усиновленню та надаючи підтримку сім'ям опікунів, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу.

Фото: akhmetovfoundation.org