Фонд Ріната Ахметова допоміг пройти реабілітацію дітям, які дістали травму внаслідок війни

Дев'ятирічна Саша із прифронтового Торецька одна з тих, хто цьогоріч пройшов лікування за програмою Фонду
Фото: akhmetovfoundation.org

Фонд Ріната Ахметова й далі допомагає дітям, які дістали травму внаслідок війни, – організує безплатну реабілітацію в межах проєкту "Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей", повідомили у пресслужбі організації.

Дев'ятирічна Саша із прифронтового Торецька – одна з тих, хто цьогоріч пройшов лікування в одному із найкращих санаторіїв України, зазначили у Фонді. Дівчинка все ще часто згадує, що їй довелося пережити, оскільки поранення виявилося важким і лікарям ледве вдалося врятувати руку. Після операції стало зрозуміло, що потрібна реабілітація.

"Доньці процедури дуже допомогли. Не всі сім’ї можуть дозволити собі таке лікування. Я дуже вдячна Фонду Ріната Ахметова", – розповіла мама Саші.

Крім фізичної реабілітації, масажів, фізіопроцедур і занять у басейні, діти також зміцнюють своє психічне здоров'я й позбуваються травм війни.

"Ми ходили на процедури, разом відвідували басейн. Мені тут усе сподобалося. Дякую Рінату Ахметову. Якщо б не він, ми би сюди не потрапили й мене й у мене б і досі", – сказала Саша.

Проєкт "Рінат Ахметов – Дітям. Реабілітація поранених дітей" створили шість років тому для допомоги дітям із Донецької й Луганської областей: за цей час для дітей провели 139 реабілітаційних курсів у найкращих санаторіях України. Після початку повномасштабної війни засновник Фонду Рінат Ахметов ухвалив рішення про розширення географії допомоги. За програмою "Рінат Ахметов – Дітям" підтримку надали понад 5 млн дітей України.