Гендиректор "Руставі 2" потрапив до бази "Миротворця" за "підрив державних інститутів влади України"

Гварамію занесли до бази "Миротворця" 15 січня
Фото: Marshalpress.ge

Занесення гендиректора грузинської телекомпанії "Руставі 2" Ніколоза Гварамії до "Чистилища" сайта "Миротворець" пояснюють публікацією "завідомо неправдивої інформації" про лист президента України Петра Порошенка у ФСБ.

Генеральний директор грузинської телекомпанії "Руставі 2" Ніколоз Гварамія потрапив до бази сайта "Миротворець". Інформацію про нього була внесено в розділ "Чистилище" 15 січня.

"Участь у проведенні інформаційно-психологічних операцій, спрямованих на підрив державних інститутів влади України. Публікація завідомо неправдивої інформації. Маніпуляція суспільно значущою інформацією", – пояснює "Миротворець" причини внесення до бази.

Як приклад сайт навів поширене телерадіокомпанією повідомлення про датоване 3 лютого 2007 року нібито звернення тодішнього нардепа Петра Порошенка у ФСБ з обіцянкою не займатися "антиросійською діяльністю". Деякі з українських ЗМІ опублікували цю інформацію.

14 січня Адміністрація Президента України назвала фейковими "листи Порошенка".

У Блоці Петра Порошенка ініціювали розроблення законопроекту про протидію фейкам.

41-річний Гварамія був у Грузії екс-заступником головного прокурора (2007 рік), екс-міністром юстиції (2008 рік), міністром освіти і науки (з жовтня 2008 року по жовтень 2009 року).