Геращенко запропонував оприлюднити розмови пілотів Ан-26, щоб уникнути інсинуацій

Геращенко: Я вважаю за необхідне опублікувати розмови в кабіні пілотів, розмови між диспетчером і пілотом
Фото: Антон Геращенко / Facebook

Фахівці почали розшифрування бортових самописців 25 вересня у Харківській області навчального літака Ан-26. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко 28 вересня у коментарі "Інтерфакс-Україна" заявив, що після катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом Харківської області поширюють інформацію про те, що "все одно визнають винними пілотів".

"Я вважаю за необхідне опублікувати розмови в кабіні пілотів, розмови між диспетчером і пілотом. Ці розмови і так уже є. Щоб і родичі загиблих, і суспільство знали, щоб не було різних інсинуацій і провокацій", – сказав Геращенко.

Він зазначив, що ширяться чутки про те, що літак погано обслуговували, а це намагаються приховати.

"Якщо розмови в кабіні пілотів збереглися на чорному ящику, а вони мають бути за регламентом, якщо ця частина чорних ящиків ціла, то ми маємо почути те, що там було. Отже, буде мінімізовано можливість спекуляції на цій темі", – вважає заступник міністра.

За його інформацією, фахівці почали розшифровування бортових самописців Ан-26.

Навчальний літак Ан-26 упав і загорівся за 2 км від військового аеродрому Чугуєва увечері 25 вересня. На борту перебувало 27 осіб: семеро військовослужбовців (члени екіпажу та інструктори) та 20 курсантів Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба.

26 людей загинули. Життю єдиного вцілілого курсанта В'ячеслава Золочевського загрози немає.

За даними Служби безпеки України, за кілька хвилин до катастрофи командир літака повідомив про відмову лівого двигуна і попросив про приземлення, проте з невстановленої причини розбився збоку від злітно-посадкової смуги.