Голова патрульної поліції Харкова заявила, що після Нового року служба може залишитися без працівників

З патрульної поліції регіону звільнилося майже 100 осіб
Фото: Патрульна поліція Харківської області / Facebook
З патрульної поліції Харкова масово звільняються працівники, заявила її начальниця Альона Стрижак 22 листопада на виїзному засіданні комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності, яке відбулося в Харкові. Про це повідомило Суспільне.

"Щоденно у місто виїжджає 51 екіпаж патрульної поліції. І більше у мене немає. І станом на зараз хочу повідомити, що у мене за останні 10 місяців звільнилося у півтора раза більше працівників, ніж за минулий рік", – сказала Стрижак.

За її словами, "престижу професії" немає через низьку зарплату.

"Ми стикнемося після Нового року з тим, що будуть стояти приміщення управління, транспортні засоби, не буде працівників поліції. По некомплекту зараз кричуща ситуація. Допомогли купити транспортні засоби. [...] У мене немає людей, хто буде їздити на цих машинах", – пояснила Стрижак.

Прессекретар патрульної поліції регіону Дмитро Гайдук уточнив Суспільному, що звільнили приблизно 100 патрульних.

На сайті патрульної поліції України зазначено, що зарплата патрульного починається з 11,2 тис. грн на місяць, у Харкові – 13,2 тис. грн. Водночас робочий графік передбачає чотири вихідні дні на тиждень.

Контекст:

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський 14 вересня говорив, що вимагатиме підвищення заробітної плати для поліцейських. Він зазначав, що співробітники звільняються через низьку зарплату.

За словами глави МВС, у Нацполіції зарплати коливаються в межах 12–16 тис. грн із надбавками та виплатами за вислугу років. Для райцентрів та сільських громад – це мінімально можливо, але не для офіцерів громад, які відповідають за кілька сіл та населених пунктів, вважає Монастирський. У містах "це фактично не витримує конкуренції", додав міністр.

У Національній поліції наприкінці червня повідомляли, що витрати на співробітників МВС нижчі, ніж в інших правоохоронних відомствах, а в разі підвищення у країні зарплат відомство не зможе забезпечити її достатнього фінансування.