Грицак повідомив, що "Комітет порятунку України" Азарова готував у Рівному провокацію

Грицак: Акцію було заблоковано до початку її фактичного проведення, ми про неї знали
Фото: EPA

10 травня у Рівному готували акцію, нібито спрямовану на боротьбу з "бурштиновою мафією". Організатором був "Комітет порятунку України" екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак.

"Комітет порятунку України" екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова готував у Рівному провокаційну акцію, але українські правоохоронці їй запобігли, сказав голова Служби безпеки України Василь Грицак під час брифінгу 15 травня, повідомляє кореспондент "ГОРДОН".

Він зазначив, що 10 травня за вказівкою лідера організації "Наждак" Миколи Дульського зловмисники зробили спробу зібрати масовку для блокування Рівненської облдержадміністрації під гаслами боротьби з "бурштиновою мафією". Для цього вони залучили студентів місцевих ПТУ, сказав Грицак.

"Зокрема, через кур'єра Дульським було передано для організаторів цієї акції $4 тис. Крім цього, за участь у цій акції студенти отримували по 200 грн. Акцію було заблоковано до початку її фактичного проведення, ми про неї знали. Затримано одного місцевого жителя і двох приїжджих організаторів", – заявив він.

За словами Грицака, вони підтвердили, що організатори акції переховуються на території РФ.

"Тобто організатори з Москви, саме Микола Дульський та "Комітет порятунку України", – підкреслив він.

Голова СБУ повідомив, що правоохоронці вилучили плакати "провокаційного змісту і відеозаписи інструктажу учасників акції". За його словами, на плакатах були написи "Рівненська народна республіка" і зображення двоголового орла.

"Комітет порятунку України" очолює екс-прем'єр України Микола Азаров. І сам він, і його організація – під санкціями США. Це пов'язано з анексією Криму і війною на Донбасі.