Група "Метінвест" повідомила, що доправить медустановам Києва та Харківської області 300 тонн кисню

Торік "Метінвест" спрямував на боротьбу з коронавірусом приблизно $6 млн
Фото: metinvestholding.com
У зв'язку зі зверненням керівництва Харківської області та Київської міської клінічної лікарні №6 група "Метінвест" доправить лікарням Харківської області 240 тонн кисню, Києва – 60 тонн. Про це повідомили 22 жовтня у пресслужбі групи.

У пресслужбі зазначили, що на початку жовтня основний постачальник кисню в Харківській області почав ремонт обладнання й удвічі скоротив постачання в лікарні: із 40 до 20 тонн на добу. В.о. голови Харківської обласної державної адміністрації Олександр Скакун звернувся до керівництва "Метінвесту" з проханням допомогти регіону.

"На жаль, у Харківщини сьогодні один із найбільших відсотків потреби кисню в Україні. Завдяки співпраці з підприємствами групи "Метінвест" лікарні області, залучені до боротьби з COVID-19, тепер забезпечені киснем у повному обсязі", – сказав він.

У "Метінвесті" у відповідь на звернення розробили графік постачання кисню, згідно з яким лікарні Харківської області з 18-го до 28 жовтня отримають 240 тонн кисню.

"Перші 80 тонн кисню вже надійшли до обласних лікарень. Кисень для медиків Харківщини нададуть підприємства групи – "Запоріжсталь", Дніпровський коксохімічний завод і "Азовсталь". Зокрема, Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17 та Харківському обласному клінічному спеціалізованому диспансеру радіаційного захисту населення "Метінвест" постачить по 60 тонн кисню, а Харківському обласному госпіталю ветеранів війни, Харківській обласній клінічній інфекційній лікарні та Куп'янському територіальному медичному об'єднанню – по 40 тонн", – перерахували в компанії.

Також до групи "Метінвест" звернувся головний лікар Київської міської клінічної лікарні №6 Вадим Крижевський. У цю установу до кінця жовтня надійде 60 тонн кисню від "Азовсталі".

"У нас почалися перебої з постачанням необхідного обсягу кисню: лікарня споживає п'ять тонн кисню на добу. Тому я звернувся до "Метінвесту", щоб компанія допомогла в цьому питанні. "Метінвест" відгукнувся і дає нам можливість заправити кисень протягом чотирьох тижнів. Ми дуже вдячні компанії. Так ми зможемо врятувати як мінімум 350 людей із коронавірусом, які лікуються в нашій лікарні", – зазначив головний лікар.

Київська міська клінічна лікарня №6, Київська міська клінічна лікарня №1 та Київська обласна клінічна лікарня в жовтні вже отримали 120 тонн рідкого кисню від "Метінвесту", повідомили у пресслужбі.

"З початку жовтня ми знову спостерігаємо сплеск захворюваності на коронавірус у всій країні, тому зараз швидкість реакції на потреби медиків – наш головний союзник у боротьбі з пандемією. Не менш важливо, щоб і місцева влада постійно відстежувала ситуацію та ухвалювала швидкі рішення, як і сталося в нашому випадку. Ми сподіваємося, що швидка реакція влади, а також готовність бізнесу всіма силами допомагати медикам дасть змогу зупинити поширення коронавірусу та зберегти життя і здоров'я українців", – розповів генеральний директор групи "Метінвест" Юрій Риженков.

Контекст:

"Метінвест" постачає кисень у лікарні різних регіонів України другий рік: із 2020 року до вересня 2021-го підприємства безплатно передали понад 2 тис. тонн рідкого і майже 409 тис. м&³3; газоподібного кисню медикам Запоріжжя, Маріуполя, Києва, Харкова, Дніпропетровської, Житомирської та Хмельницької областей.

Також компанія будує кисневу інфраструктуру в містах, де є її підприємства – Маріуполі, Запоріжжі, Авдіївці, Покровську та Кривому Розі.

Торік "Метінвест" спрямував на боротьбу з коронавірусом приблизно $6 млн.