Івано-Франківська міськрада подала позов до суду на Кабінет Міністрів

Марцінків: Із 13 вересня наші діти підуть до школи й у дитячі садочки
Фото: Руслан Марцінків / Facebook

Мер Івано-Франківська Руслан Марцінків вважає, що влада грається в політичні ігри і карає занесенням у "червону" зону карантину міста, у яких немає впливу керівної партії.

Івано-Франківська міська рада подала позов до Окружного адміністративного суду Києва на Кабмін України у зв'язку із занесенням міста в "червону" зону карантину. Про це 4 вересня на брифінгу, запис якого опубліковано у Facebook, заявив мер Руслан Марцінків.

За його інформацією, позов подали 3 вересня.

"Хочеться, щоби влада не гралася в політичні ігри і не наказувала міста, де немає впливу керівної партії. Просимо відмінити незаконні рішення", – сказав Марцінків.

Він пообіцяв, що в понеділок комісія з надзвичайних ситуацій ухвалить рішення про відновлення навчального процесу у школах і дитячих садках міста.

"Буде ухвалено відповідне рішення так, щоб усе-таки із 13 вересня наші діти пішли до школи і пішли в наші дитячі садочки. Ми прийняли рішення про продовження канікул, але довше часу ми не можемо працювати без шкіл і дитячих садочків", – заявив мер.

22 липня Кабінет Міністрів видав постанову, якою дію адаптивного карантину на території країни продовжили до 31 серпня. Залежно від епідемічної ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях, установлюють "зелений", "жовтий", "помаранчевий" або "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

27 серпня Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій установила нове епідемічне зонування в Україні, яке почало діяти 31 серпня. Івано-Франківськ потрапив у "червону" зону.

28 серпня Марцінків назвав "політичним" рішення зарахувати Івано-Франківськ до "червоної" зони щодо коронавірусу й закликав президента України Володимира Зеленського, прем'єр-міністра Дениса Шмигаля та уряд переглянути його.

31 серпня в Івано-Франківську школам продовжили літні канікули до 11 вересня через пандемію COVID-19.

3 вересня державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій затвердила нові зони епідемічної небезпеки поширення COVID-19. У "червону" зону потрапили: Івано-Франківськ, Коломия, Калуш, Косівський і Тисменицький райони Івано-Франківської області.

Станом на 4 вересня в Україні загальна кількість зафіксованих випадків зараження коронавірусом зросла до 130 951. В Івано-Франківській області виявлено 9845 хворих.