Івано-Франківська область виходить із "червоної" зони карантину

Івано-Франківська область була в "червоній" зоні з 23 лютого
Фото: pixabay.com
Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення з 00.00 10 квітня скасувати "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Івано-Франківської області. Про це 9 квітня повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов у Telegram.

Про вихід із "червоної" зони карантину написав 9 квітня у Facebook голова Івано-Франківської області Андрій Бойчук.

"Із завтрашнього дня скасовуються наступні обмеження: діяльність непродовольчих ринків; діяльність закладів освіти; робота сфери громадського харчування; робота торгових центрів; функціонування сфери торгівлі та обслуговування; робота закладів культури; робота спортивних залів, фітнес-центрів, басейнів; відновить роботу приміський транспорт", – зазначив голова ОДА.

Він підкреслив, що всі заклади і транспорт зможуть функціонувати з дотриманням санітарних норм, передбачених для "жовтої" зони карантину.

"Вихід із "червоної" зони сьогодні став можливий завдяки відповідальній позиції громадян і бізнесу та злагодженій роботі всіх органів державної влади", – написав Бойчук.

Упродовж доби в Івано-Франківській області виявили 231 новий випадок коронавірусної хвороби COVID-19, 10 осіб померли, одужало 586 пацієнтів. Про це 9 квітня повідомила пресслужба Івано-Франківської ОДА.

За час пандемії в області захворіло 81 540 осіб, зокрема 2852 дитини та 2975 медичних працівників, одужало 68 268 людей. У регіоні від COVID-19 померло 1824 особи.

Контекст:

Івано-Франківська область була в "червоній" зоні епіднебезпеки з 23 лютого.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов 31 березня говорив, що у трьох регіонах, а саме в Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях, помітна стабілізація й покращення ситуації з поширенням COVID-19.

6 квітня Степанов повідомив, що серед регіонів із "найбільш напруженою ситуацією" через поширення коронавірусу – Хмельницька, Миколаївська, Житомирська області та Київ.

Станом на 9 квітня в Україні в "червону" зону потрапили 12 областей і місто Київ. Список "червоних" зон поповнили Запорізька та Хмельницька області. До цього "червоними" були Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька і Чернігівська області.

За час пандемії в Україні підтвердили 1,8 млн випадків інфікування коронавірусом (протягом останньої доби – понад 19 тис.), видужало майже 1,4 млн пацієнтів, померло приблизно 36,4 тис. осіб.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.