Із листопада відтермінування від мобілізації можна буде оформити в "Резерв+" – Міноборони

Відтермінування можна буде зробити онлайн
Фото: EPA

В Україні з листопада можна буде оформити відтермінування від служби в армії студентам, багатодітним батькам і людям з інвалідністю в застосунку "Резерв+". Про це 27 вересня повідомила заступниця міністра оборони з питань цифровізації Катерина Черногоренко на конференції Lviv IT Arena, її цитує "Інтерфакс-Україна".

"Зараз, щоб отримати відстрочення від призову, людина має прийти до ТЦК. Її заяву розглядають і лише тоді приймають рішення, погоджувати чи ні. Ми хочемо змінити це. Уже на початку листопада плануємо три типи відстрочення", – розповіла вона.

За словами Черногоренко, "Резерв+" повинен буде автоматично отримувати дані з інших державних сервісів. Наприклад, щоб оформити відтермінування студенту денної форми навчання, треба зробити запит до реєстру Міністерства освіти та науки. Водночас вона зазначила, що процес синхронізації займає певний час.

Контекст:

"Резерв+" є анонсованим раніше "електронним кабінетом військовозобов'язаного". Застосунок доступний для завантаження на смартфони через App Store і Google Play Market із 18 травня, він надає можливість оперативного оновлення даних і доступу до інформації в реєстрі "Оберіг".

Завдяки застосунку понад 3 млн українців змогли оновити свої дані й згенерувати військовий електронний документ, розповіли в Міноборони.

З 18 червня в "Резерв+" став доступним електронний військово-обліковий документ і з'явилася можливість редагування даних. Наприкінці червня в "Резерв+" з'явилася бронь від мобілізації.