"Я називаю свою сукню протестом". Христина Тишкун вперше прокоментувала скандал із відвертим декольте та розповіла, ким є для Гарбарука. Відео

Жінка стверджує, що на неї несправедливо навісили тавро
Фото: christina_tyshkun / Instagram
Власниця скандальної сукні, 27-річна Христина Тишкун не є працівницею Міністерства освіти і ніколи не була помічницею заступника міністра Ігоря Гарбарука. Про це вона розповіла в інтерв'ю програмі "Сніданок з 1+1", опублікованому 31 грудня.

"Хочу одразу розставити крапки над "і". Я не працівниця Міністерства освіти, я не держслужбовиця. До Львова я їхала не на офіційний візит і ніколи не була помічницею заступника міністра. Ми з Ігорем Миколайовичем працювали над спільним проєктом, він був головним ідеологом цього проєкту та куратором. Я була пов'язана з цим проєктом зі сторони медійності та комунікації, а не як його помічник", – заявила жінка.

За словами Тишкун, до міськради Львова її привела цікавість та бажання особисто познайомитися з мером Андрієм Садовим.

"Я сама зі Львова і напередодні католицького Різдва я хотіла провести час із друзями. Я не брала участі ні в яких переговорах. Скажу чесно, хотіла подивитися на Андрія Івановича, він мені завжди імпонував, він мені цікавий як особистість, як професіонал своєї справи. Хотіла познайомитися і зробила фото", – розповіла вона.

Жінка назвала свій профіль у соцмережах провокативним, водночас вона вважає, що через відверту сукню на неї несправедливо навішували тавро.

"У принципі мій акаунт у Instagram несе провокаційний підтекст. Я розумію це. Але… Це заборонено? Це провокація – викликати реакцію. Правда, я не очікувала такої. Я хочу боротися з тим, з чим зараз бореться весь світ і від чого страждають жінки. Я називаю свою сукню протестом. Мене зачіпає з точки зору гендерної нерівності та проявів сексизму, з якими я стикаюся постійно. Мене оцінюють по моєму зовнішньому вигляду. По моєму зовнішньому вигляду оцінили мій інтелект, навісили мені тавро", – сказала Тишкун.

Відео: Сніданок з 1+1 / YouTube

Контекст:

24 грудня Гарбарук провів зустріч із мером Львова Андрієм Садовим, де, зокрема, обговорювали ремонт бібліотек. У соцмережах з'явилися знімки, зроблені під час візиту. На них поруч із чиновниками була 27-річна юристка Христина Тишкун у чорній сукні з наполовину оголеними грудьми без бюстгальтера.

Фото дівчини опублікувала депутатка Львівської обласної ради Парасковія Дворянин. Наразі ця публікація недоступна.

28 грудня Кабмін звільнив Гарбарука. Нардепка від фракції "Слуга народу" Юлія Гришина повідомила, що чиновник сам написав заяву про звільнення з посади.

Звільнений заступник міністра освіти України прокоментував скандал за його участю, заявивши, що ормальний чоловік ніколи не буде вказувати жінці, що і як їй вдягати, тому що насправді це суперечить європейським принципам".

Гарбарук народився у Рівному у 1969 році, закінчив Харківський державний інститут мистецтв імені Котляревського та Львівський регіональний інститут державного управління. 15 липня 2020 року його призначили на посаду заступника міністра освіти, повідомив сайт відомства.