"Її туди турботливо повісили небайдужі громадяни". У Львівській області знайшли міну часів Другої світової війни, яка висіла на дереві

За словами рятувальників, застарілий боєприпас на дерево хтось повісив
Фото: ДСНС України / Facebook
У Львівській області за кількасот метрів від населеного пункту на дереві знайшли мінометну міну часів Другої світової війни. Про це 30 грудня у Facebook повідомила пресслужба Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Невже без малого 80 років, із часів Другої світової, ця мінометна міна провисіла на дереві ніким не помічена? Це тим більше дивовижно, бо знаходилася вона буквально в парі сотень метрів від житлових будинків села Гримайлівка Золочівського району", – ідеться у повідомленні.

Рятувальники уточнили, що міна "не виросла на дереві, наче плід, і не висить там із початку війни". За їхніми словами, застарілий боєприпас хтось повісив туди.

Повідомляють, що міну в установленому порядку вилучила та знищила піротехнічна група управління ДСНС України у Львівській області.

У ДСНС зазначили, що у разі виявлення боєприпасів або предметів, схожих за зовнішніми ознаками на них, необхідно негайно повідомляти про знахідку за телефоном 101, адже попри свій вік вони вкрай небезпечні.

Контекст:

Від початку 2021 року піротехнічні підрозділи Держслужби України з надзвичайних ситуацій вилучили та знищили 89 331 снаряд, зокрема 1345 авіаційних бомб.