Кабмін створив міжвідомчу комісію для підготовки до всеукраїнського перепису населення

Кабмін створив комісію для підготовки до проведення перепису населення
Фото: kmu.gov.ua

Спеціальну комісію, до якої увійдуть міністри, керівники та заступники керівників низки державних відомств, очолив міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 квітня створив комісію із питань сприяння проведенню всеукраїнського перепису населення. Про це повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

Комісію очолить міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

На засіданні Кубів нагадав, що останній перепис населення відбувся у 2001 році, а запланованого на 2012 рік не було.

Під час обговорення документа віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко наполіг, що до складу комісії мають увійти міністри соціальної політики Андрій Рева, юстиції Павло Петренко, фінансів Олександр Данилюк і голова Міграційної служби Максим Соколюк, а не їхні заступники.

Також до комісії увійдуть заступники голів Державної аудиторської служби, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Державного комітету телебачення і радіомовлення.

Згідно з єдиним в історії незалежної України переписом 2001 року, у країні на той момент налічувалося 48 млн жителів. Очікували, що новий перепис пройде у 2016-му, але його перенесли на 2020 рік.

За прогнозами ООН, до 2050 року населення України скоротиться на 18%. В організації оцінюють загальну чисельність населення України, включно із Кримом, у 44,2 млн осіб.

Видання Quartz, проаналізувавши дані ООН щодо всіх країн, зазначає, що Україна входить до п'ятірки лідерів за темпами скорочення населення (-18%), поступаючись лише Болгарії (-23%), Латвії (-22%) та Молдові (-19%). На п'ятому місці – Хорватія (-17%).