Кабмін України спрямує на боротьбу з COVID-19 гроші, зекономлені на програму профілактики ВІЛ

14,5 млн МОЗ зекономило на держзакупівлі, ці гроші витратять на придбання лабораторного устаткування
Фото: National Bank Of Ukraine Національний банк України / Flickr

Кабінет Міністрів України планує перерозподілити 14,5 млн грн, раніше передбачених на профілактику поширення ВІЛ-інфекції. Ці гроші витратять на придбання лабораторного обладнання для клінік, які лікують пацієнтів із коронавірусною інфекцією.

Уряд України переспрямує 14,5 млн грн зі статті з профілактики ВІЛ серед груп підвищеного ризику на боротьбу з коронавірусною інфекцією. Відповідний документ опубліковано на сайті Кабміну.

У пояснювальній записці до проєкту розпорядження про перерозподіл коштів ідеться, що внаслідок проведених Центром громадського здоров'я МОЗ України процедур придбання послуг із профілактики ВІЛ та з догляду людей, які живуть із ВІЛ, було заощаджено 14,5 млн грн.

Ці гроші витратять на придбання лабораторного обладнання для клінік, які лікують пацієнтів із COVID-19. Кошти розподілять між лікарнями Херсонської, Вінницької, Волинської, Донецької, Полтавської, Тернопільської, Харківської та інших областей.

Станом на 23 вересня в Україні зареєстровано 184 734 випадки коронавірусної інфекції, 3497 із них – протягом останньої доби. Померло 3705 хворих (+63 упродовж доби) на COVID-19, вилікували 81 670 пацієнтів (+1769).

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.