Кабмін України ухвалив рішення про запуск сервісу "єЧерга" ще на 15 прикордонних пунктах пропуску

Електронну чергу Шмигаль анонсував і для автобусів, і для легкових автомобілів
Фото: Державна прикордонна служба України / Facebook (архів)
На кордоні України з Молдовою і країнами Євросоюзу працюватиме 16 пунктів пропуску з "єЧергою" – безплатним сервісом, у якому перевізники можуть стати у чергу і відстежувати її просування онлайн. Рішення про це ухвалив 2 травня Кабінет Міністрів України, інформує сайт уряду.

"До вже працюючого за цією системою пункту пропуску "Ягодин – Дорогуськ" додадуться ще 15 пунктів пропуску. Рішення про це ухвалили сьогодні на засіданні уряду", – ідеться в повідомленні.

Віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков зазначив, що "Ягодин – Дорогуськ", який запрацював у грудні 2022 року як пілотний проєкт, довів можливість "ліквідувати фізичні черги, керувати транспортними потоками і з повагою ставитися до перевізників".

Кабмін зазначив, що "до пункту пропуску "Ягодин" додадуть найбільші пункти пропуску: "Рава-Руська", "Краківець", "Шегині", "Ужгород", "Порубне", "Тиса (Чоп) – Захонь", "Рені" та інші".

"Реєстрація водіїв в електронній черзі розпочнеться з 8 травня. Це можна зробити в застосунку чи на сайті https://echerha.gov.ua/. Із середини травня перетин кордону для вантажівок буде можливим лише за записом в електронній черзі", – пояснили в уряді.

На сьогоднішньому засіданні Кабінету Міністрів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль говорив, що "єЧерга" "стане універсальною системою для всіх видів транспорту".

"Із наступного тижня нею зможуть користуватися водії вантажівок, із липня – водії автобусів, із серпня – власники легкових авто. Наша мета – зробити перетин кордону максимально швидким і зручним", – пояснив він.

Контекст:

Уряд затвердив старт експериментального проєкту "Електронна черга перетину кордону" 9 грудня 2021 року.

Ідея роботи черги – попереднє бронювання часу, коли можна перетнути кордон.