Кабмін змінив правила перетину кордону для українців

Уряд змінив карантинні правила в'їзду в Україну
depositphotos.com
Кабінет Міністрів змінив умови перетину кордону України для деяких категорій мандрівників. Постанову від 7 квітня опубліковано на сайті уряду.

Тепер громадян України, які повертаються з-за кордону, звільняють від обов'язкової самоізоляції за наявності негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого щонайбільше за 72 години до поїздки (раніше – за 48 годин). Така сама норма раніше діяла для іноземців, що в'їжджали в Україну.

Окрім того, тепер дітям-іноземцям та особам без громадянства, які не досягли 12 років, під час перетину кордону на в'їзд не потрібно мати негативний ПЛР-тест.

Також іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України, після перетину кордону України мають іти на самоізоляцію, встановивши застосунок "Дій вдома".

Контекст:

22 березня Кабінет Міністрів ввів для іноземців під час в'їзду в Україну правило про обов'язкову наявність негативного ПЛР-тесту на коронавірус, зробленого не раніше ніж за 72 години.

Також було визначено, що громадяни України, які повертаються додому з-за кордону, мають піти на самоізоляцію на 14 днів, незалежно від того, у якій зоні розташована країна, звідки вони в'їжджають. Від самоізоляції звільняли українців, які мали на руках негативний ПЛР-тест на коронавірус, зроблений не раніше ніж за 48 годин.