Кіберполіція заблокувала більше ніж 500 "груп смерті" і понад 200 акаунтів їхніх організаторів у соцмережах

Кропива: Було встановлено близько 200 акаунтів, які використовувалися так званими кураторами та адміністраторами суїцидальних груп
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Кожен день кіберполіція отримує понад 70 звернень про зникнення дітей, у 1520% підтверджується залученість дітей у суїцидальні групи в соцмережах, повідомив начальник Київського управління кіберполіції Сергій Кропива.

Українська кіберполіція виявила понад 200 "груп смерті" в соціальних мережах. Про це повідомив на брифінгу начальник Київського управління кіберполіції Сергій Кропива, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Було встановлено понад 200 акаунтів, які використовувалися так званими кураторами і адміністраторами, які створювали суїцидальні групи і втягували в них неповнолітніх. Ми проводимо роботу, щоб ідентифікувати їхнє місцезнаходження, і майже кожен день ми проводимо обшуки та інші слідчі дії", – заявив він.

За його словами, кожен день кіберполіція отримує понад 70 звернень про зникнення дітей, у 1520% підтверджується залученість дітей у суїцидальні групи в соцмережах.

Він зазначив, що кіберполіція виявила й "фейкові суїцидальні групи", які використовують шахраї.

"Серед завдань, які вони ставлять дітям, – надати персональну інформацію про батьків, банківські картки, які в подальшому використовуються для особистого збагачення шахраїв", – сказав Кропива.

Прес-служба Нацполіції Києва повідомила, що було заблоковано більше ніж 500 "суїцидальних груп" і понад 200 акаунтів кураторів і організаторів.

11 лютого Національна поліція повідомила, що в соцмережах з'явилися групи, у яких кваліфіковані психологи доводять дітей до самогубства. 19 лютого стало відомо, що поліцейські Києва врятували двох неповнолітніх, які збиралися вчинити самогубство через квест у "групі смерті".