Київська та Миколаївська області виходять із "червоної" зони карантину

Карантин у Київській та Миколаївській областях послаблять із 1 травня
Фото: depositphotos.com

Київська та Миколаївська області з 1 травня виходять із "червоної" зони карантину. Про це 30 квітня в Telegram повідомив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов.

За його словами, таке рішення ухвалили сьогодні під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

"За його результатами Державна комісія вирішила скасувати з 0.00 1 травня 2021 року "червоний" рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Київської та Миколаївської областей. Також застосувати на території Київської та Миколаївської областей обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для "жовтого" рівня епідемічної небезпеки", – заявив Немчінов.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні станом на 30 квітня підтвердили понад 2 млн випадків коронавірусу, померло 44 тис. осіб, одужало майже 1,7 млн пацієнтів.

Україна повернулася до адаптивного карантину з 24 лютого. Регіони ділять на "зелену", "жовту", "помаранчеву" і "червону" зони за рівнем обмежень, які залежать від епідемічної ситуації.

Станом на 30 квітня в "червоній" зоні опинилися Київ і дев'ять областей: Житомирська, Запорізька, Київська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Харківська, Хмельницька та Чернігівська. Київ вийде з "червоної" зони з 1 травня.