"Команда підтримки працюватиме в аеропортах усю ніч". Замовити документи в "Дії", зокрема COVID-сертифікат, у ніч на 7 листопада буде неможливо

Якщо COVID-сертифікат уже є в застосунку, він буде доступним, обіцяють у міністерстві
Фото: diia.gov.ua
Замовлення послуг та документів на порталі та в застосунку "Дія" буде недоступним у ніч на неділю, 7 листопада, із 00.00 до 7.00 у зв'язку з тим, що "Дія" переїжджає до нового дата-центру. Про це повідомило у Facebook Міністерство цифрової трансформації.

Міністерство закликає створити необхідні документи, зокрема COVID-сертифікат, якщо він знадобиться в цей період часу, заздалегідь.

Якщо сертифікат уже є у програмі, він буде доступним. "Ви зможете його показати під час перевірки, але не виходьте в цей час із "Дії", – ідеться в повідомленні.

Крім того, сертифікат, створений на порталі, можна завантажити в телефон у форматі PDF, додати до програми YourWallet або роздрукувати.

"Якщо ви отримали COVID-сертифікат у застосунку завчасно, він залишиться та працюватиме, але ви не зможете його замовити знову в цей проміжок часу. Команда підтримки "Дії" працюватиме в аеропортах по всій країні всю ніч, щоб допомогти кожному отримати COVID-сертифікат та успішно полетіти з країни", – цитує повідомлення пресслужби Мінцифри "РБК-Україна".

Міністерство пояснило, що "Дія" переїжджає в новий дата-центр, щоб збільшити потужності. "Усі послуги в застосунку та на порталі "Дія" витримуватимуть ще більше навантаження, літатимуть ще швидше, якісніше, цілодобово", – пообіцяли в Мінцифри.

Із 7.00 7 листопада застосунок та портал працюватимуть у звичайному режимі.

У ніч на 7 листопада також тимчасово зупинить роботу своїх сервісів "ПриватБанк". Через технологічні роботи будуть недоступними проведення трансакцій за картками та робота "Приват24".

Контекст:

27 серпня стало відомо, що Міністерство цифрової трансформації завершило бета-тестування сертифікатів вакцинації в застосунку "Дія", тепер їх можуть згенерувати всі охочі, яким ввели одну чи дві дози вакцини проти коронавірусу.

"Жовтий" внутрішній сертифікат вакцинації COVID-19 діє 120 днів, "зелений" – 365 днів.

На порталі "Дія" COVID-сертифікат зможуть отримати українці, які не мають ID-картки або закордонного біометричного паспорта, і ті, хто не користується застосунком "Дія".

На початку листопада сервіс "Дія" та чотири медлабораторії в Україні – "Діла", "Ескулаб", "Смартлаб" та "Дніпролаб" – розпочали бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі результатів ПЛР-тестів. Також у "Дії" з'явилися дитячі COVID-сертифікати.

Із 8 листопада в Україні введуть сертифікат про одужання від COVID-19.

За даними Мінцифри станом на 1 листопада, уже 5 млн українців згенерували свої COVID-сертифікати.