"Краще б виглядало як пограбування". Подруга Гандзюк розповіла, що поки вона спала, у її квартирі побували "чемні гості"

Матвієнко: Я подумаю про те, щоб частіше змінювати житло
Фото: Olha Snitsarchuk / Facebook

Подруга загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк Світлана Матвієнко підкреслила після візиту невідомих у її квартиру, що в неї немає зброї та інших заборонених предметів.

Голова ради аналітичного центру "Лабораторія законодавчих ініціатив" Світлана Матвієнко, яка проживає в Києві, заявила, що в її квартирі, поки вона спала, побували невідомі. Про це вона повідомила у Facebook 22 лютого.

За даними УНІАН, Матвієнко – подруга загиблої херсонської активістки Катерини Гандзюк.

"Дивно прокинутися зранку і зрозуміти, що поки ти спала, у тебе були гості. Чемні гості. Які порозкладали твої речі, подіставали всі коробочки доступні і все лишили відкритим – просто щоб показати, що гостей нічого не цікавить – жодні цінні речі. Це і вироби з дорогоцінних металів (біле золото, платина), із дорогоцінним камінням (діаманти)... І багато іншого. Коштовна техніка теж не зацікавила", – написала вона.

За словами подруги Гандзюк, у неї залишилося відчуття "дуже огидне".

"Думки в голові – що я робила, які плани здійснювала, на які акції ходила, кого тегала в постах. Дуже не люблю уваги до себе і не вважаю, що варто боятися будь-чого. Але це б я хотіла зафіксувати: юридично і публічно. Чесно не знаю, що це і кому потрібно, не знаю чому, але знаю одне – це дуже неприємно... Краще б таки виглядало воно як справжнє звичайне пограбування. Мені було б набагато природніше це прийняти", – зазначила Матвієнко.

Вона підкреслила, що в неї немає заборонених речовин, зброї або інших заборонених предметів, "якщо раптом такі знайдуться".

"Також я подумаю про те, щоб частіше змінювати житло", – написала Матвієнко.

Вона опублікувала фото довідки про те, що заяву про кримінальне правопорушення було зареєстровано 22 лютого.

31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою в Херсоні, 4 листопада вона померла в одній із київських лікарень. Згідно зі схемою, продемонстрованою 11 лютого 2019 року генпрокурором України Юрієм Луценком, голова Херсонської облради Владислав Мангер замовив і частково оплатив напад на Гандзюк.