Курсантки, яких збив майор ЗСУ, відмовилися від компенсації, запропонованої його сім'єю

Трьох курсанток було травмовано 25 серпня у військово-медичній академії, куди вони прийшли отримувати військову форму
Фото: kyiv.npu.gov.ua

Курсантки Тетяна Ніколаєва, Галина Николин і Олександра Гуй, на яких наїхав майор ЗСУ Володимир Холодний, заявили, що сім'я військовослужбовця не має відповідати за його вчинок.

Курсантки Української військово-медичної академії, які дістали травми внаслідок наїзду на території військової частини в Києві, відмовилися від матеріальної допомоги, яку їм запропонувала сім'я майора ЗСУ Володимира Холодного. Про це повідомило Суспільне.

"Сім'я військовослужбовця пропонує нам компенсацію. Ми від неї відмовляємося, оскільки ми знаємо, що у нього є жінка онкохвора і дитина. Його сім'я не винна і не повинна нести тягар", – зазначила постраждала внаслідок ДТП Олександра Гуй.

Галина Николин додала, що сім'я майора не винна в тому, що він зробив, і не має "відбувати за нього його неадекватність дій".

Курсантки зазначили, що незадоволені роботою слідчого, який веде справу про наїзд.

"Слідчий телефонував, сказав: "Я слідчий Олександр". І ні разу не прийшов, щоб узяти свідчення. Я розумію, що в людини є інша робота, і не тільки є наша справа, але... Тобто слідчого ми взагалі не бачили", – сказала Николин.

ДТП на території військової частини сталася 25 серпня, Холодний наїхав на курсанток, які стояли біля адмінбудівліПостраждали випускниці цивільних медичних вишів, вони нещодавно успішно склали іспити у військово-медичній академії і прийшли отримати військову форму.

За даними прокуратури, Холодний перебував у стані алкогольного сп'яніння (більше ніж 2 проміле за максимально допустимої норми вмісту алкоголю у крові водіїв – 0,2 проміле).

26 серпня Шевченківський районний суд Києва відправив майора під варту.

Двом курсанткам довелося ампутувати по одній нозі. Одна з курсанток у тяжкому стані перебуває в реанімації.