Кузін: У Липецькій громаді Харківської області щеплено понад 94% дорослого населення однією дозою й показники захворюваності практично нульові

В Україні зробили 17 млн щеплень проти коронавірусу
Фото: EPA
В Україні є приклади, коли керівництво територіальних громад ефективно проводить кампанію з вакцинації проти коронавірусу. Про це в інтерв'ю "ГОРДОН" 29 жовтня розповів головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

За його словами, у таких громадах щеплено багато людей і низький рівень захворюваності на COVID-19.

"Така ситуація в Харківській області, наприклад, Липецька громада. Там добре організували процес вакцинації, керівник громади дуже активний, і там щеплено понад 94% дорослого населення однією дозою й показники захворюваності практично нульові", – повідомив Кузін.

Кузін: Велика проблема – локальні релігійні лідери, які активно виступають проти вакцинації. Читайте повний текст інтерв'ю

За даними сайта Gromada.info, у Липецькій громаді Харківського району мешкає 14 079 осіб.

26 жовтня пресслужба МОЗ повідомила, що в Моршині Львівської області, де в межах експерименту вакцинували понад 70% населення, у лікарнях немає госпіталізованих із COVID-19.

Контекст:

Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого. З 21 липня розпочали п'ятий етап вакцинації: зробити щеплення можуть усі охочі віком від 18 років.

Одну дозу щеплення проти коронавірусу ввели 9,8 млн осіб, 7,3 млн вакцинувалися повністю. Загалом в Україні зробили 17 млн щеплень.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначав, що серед госпіталізованих із COVID-19 минулого тижня лише 6% було вакциновано мінімум однією дозою. Він повідомив, що фактор вакцинації за чотири місяці врятував в Україні 3072 життя.