Лікарка-інфекціоністка Голубовська: Нам усім треба дожити до квітня, ми входимо в найважчий сезон

Голубовська: Я розумію, що люди повинні їздити на роботу, але розважальні заходи можна якось відкласти
Фото: Olga Golubovskaya / Facebook

В Україні багато лікувальних установ уже зараз у колапсі через епідемію коронавірусу, однак найважчий сезон ще попереду, заявила лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська.

Україна входить у важкий сезон епідемії коронавірусу, заявила в ефірі телеканала "Україна 24" лікарка-інфекціоністка Ольга Голубовська ввечері 14 жовтня.

"Я взагалі перебуваю в іншому вимірі. Для нас для всіх якісь концерти, розважальні моменти закінчилися вже давно. Я вам чесно хочу сказати: нам усім треба дожити до квітня. Що нас чекає попереду – ми входимо в найважчий сезон – одному Богу відомо", – зазначила лікарка.

За її словами, зараз в Україні зростає кількість тяжких форм захворювання.

"Цифри, які зараз озвучують, ні про що не говорять. Я вам хочу сказати, що зараз зростає кількість тяжких форм – серед 5 тис. людей частка тяжких хворих набагато більша, ніж це було влітку. І це принципово. І в нас багато лікувальних установ уже в колапсі давно, точно так само, як і медики. А в нас ще все попереду", – підкреслила Голубовська.

Вона висловила думку, що у країні потрібно скасувати концерти і масові заходи.

 розумію, що люди повинні їздити на роботу, але розважальні заходи можна якось відкласти", – додала лікарка-інфекціоністка.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 15 жовтня в Україні підтвердили 281 239 випадків хвороби, 5302 українці померли, видужало – 119 650, і далі хворіє 156 287.