Ляшко назвав три регіони, які найближчим часом можуть потрапити до "червоної" зони карантину

У "червоній" зоні опинилося 16 регіонів країни
Фото: ЕРА
У зоні ризику потрапляння до "червоної" зони епідемічної небезпеки у зв'язку з коронавірусною інфекцією опинилися Волинська, Харківська та Тернопільська області. Про це на брифінгу 3 листопада повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Окрім нарощування темпів вакцинації, критичним для нас зараз є дотримання карантинних обмежень. Нагадаю, що вже 16 регіонів віднесено до "червоного" рівня епіднебезпеки. У зоні ризику – Волинська, Харківська та Тернопільська області", – сказав міністр.

Він наголосив, що з 1 листопада в регіонах із "червоним" епідемічним рівнем "спеціальні робочі групи розпочали перевірку організації процесів дотримання протиепідемічних норм, а також заходів щодо стримування коронавірусної хвороби".

Станом на 3 листопада в Україні підтвердили 2,98 млн випадків коронавірусної інфекції, померло 69 447 пацієнтів із COVID-19, одужало майже 2,5 млн осіб.

За даними МОЗ, у середньому в Україні на 100 тис. населення підтверджено 1163,1 активних хворих, у Волинській області – 1013,8, у Харківській – 1266,4, у Тернопільській – 1001,5.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні поступово погіршується епідемічна ситуація. Улітку в країні фіксували менше ніж 2 тис. випадків щодня, у вересні показник зріс у рази. Четверта хвиля COVID-19 в Україні почалася раніше, ніж прогнозували, заявляв 11 жовтня Ляшко.

В Україні з початку епідемії підтвердили майже 2,95 млн випадків COVID-19, померло понад 68 тис. осіб.

До "червоної" зони карантину перейшло 15 областей: Херсонська (з 15 жовтня), Запорізька, Одеська, Донецька, Дніпропетровська (з 18 жовтня), Сумська (з 23 жовтня), Рівненська, Миколаївська (з 26 жовтня), Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька та Чернігівська (з 30 жовтня). Із 1 листопада до "червоної" зони епідемічної небезпеки перейшов Київ.