"Люди після першого щеплення думають, що стають безсмертними". Комаровський назвав "страшну" проблему українців

Відносно стійкими до коронавірусу люди стають за два тижні після другого щеплення, зазначив Комаровський
Фото: Ростислав Гордон / Gordonua.com
Лікар-педіатр та телеведучий Євген Комаровський закликав українців дотримуватися найсуворішого карантину після введення першої дози вакцини проти COVID-19. Про це він сказав 29 жовтня в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на каналі "Україна".

"У нас насправді зараз страшна проблема, що люди, які зараз починають вакцинуватися, думають, що після першого щеплення вони стають безсмертними. І щойно йому зробили щеплення, він наступного дня знімає із себе маску, перестає мити руки та лізе до супермаркету", – зазначив Комаровський.

Він наголосив, що "відносно стійкими" до коронавірусу люди стають за два тижні після другого щеплення.

"Тому весь цей час – найсуворіша соціальна дистанція, вентиляція приміщень, маска на морді з прикритим носом та миємо руки", – наголосив лікар.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року у Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні погіршується епідемічна ситуація. Улітку фіксували менше ніж 2 тис. випадків щодня, у вересні та жовтні цей показник зріс у рази. У зв'язку з поширенням мутації четверта хвиля COVID-19 в Україні розпочалася раніше, ніж прогнозували, заявляв 11 жовтня міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Станом на 29 жовтня в Україні підтвердили майже 2,9 млн випадків коронавірусної інфекції, з них понад 26 тис. – за останню добу. Померло понад 66,8 тис. пацієнтів із COVID-19.

В Україні одну дозу вакцини проти коронавірусу отримало 9,8 млн осіб, 7,3 млн щепилися повністю. Загалом в Україні зробили 17 млн щеплень.