Майже 40% українців основною допомогою держави вважають встановлення рівня зарплат, який дасть змогу їм гідно утримувати сім'ю – опитування

23,5% українців допомогою з боку держави вважають субсидії, пільги та соціальні виплати малозабезпеченим громадянам
Фото: depositphotos.com

39,2% українців основною допомогою держави вважають встановлення такого рівня зарплат, який дасть змогу їм "гідно утримувати" себе і свою сім'ю. Про це свідчать опубліковані 16 червня результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова.

23,5% опитаних допомогою з боку держави вважають субсидії, пільги та соціальні виплати малозабезпеченим громадянам.

Для 21,2% респондентів державна допомога – це створення робочих місць із метою надання роботи всім працездатним громадянам.

8,9% заявили, що допомогою держави буде створення умов для вільного підприємництва, 3,5% – що це надання соціальних кредитів на житло й освіту.

Ще 3,4% респондентів не визначилися з відповіддю.

Опитування проводили із 21-го до 26 травня серед громадян віком від 18 років у всіх регіонах України, окрім окупованих територій Донецької та Луганської областей, а також Криму. Загалом опитано 2017 респондентів методом інтерв'ю "обличчям до обличчя". Теоретична похибка вибірки (без урахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Контекст:

Із 1 січня 2021 року мінімальну зарплату в Україні підвищили до 6 тис. грн.

За даними Державного центру зайнятості станом на 1 квітня, середній розмір зарплати у вакансіях відомства становив 8 тис. грн.

За інформацією Держстату, середня номінальна заробітна плата штатного працівника підприємств, установ та організацій у квітні становила 13 543 грн.

1 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що до кінця року середня зарплата може сягнути 14,5 тис. грн.