Масштабне нарковиробництво виявлено в Чернігівській області. Правоохоронці вилучили 240 тис. готових доз

ДБР вилучило приблизно 1 т реактивів, прекурсорів і хімічних речовин, які використовували як сировину
Фото: dbr.gov.ua

У Чернігівській області правоохоронці виявили нелегальне виробництво наркотичних і психотропних речовин. Про це 20 червня повідомило Державне бюро розслідувань.

За даними бюро, підпільну лабораторію облаштували в одній із будівель на території приватного аграрного підприємства, яку охороняють. Протягом травня – червня туди завезли обладнання й велику кількість сировини для виробництва наркотиків.

Імовірний організатор виробництва найняв трьох хіміків, які мали виготовляти мефедрон, амфетаміни й інше.

"За добу вони синтезували від 50 до 100 кг психотропів. Ділки планували розповсюджувати наркотики по всій Україні, а також шукали канали постачання зілля військовим у прифронтових районах", – ідеться в повідомленні.

Правоохоронці стверджують, що змогли запобігти початку продажу. Під час обшуків у лабораторії виявлено й вилучено понад 120 кг наркотичних засобів (більше ніж 240 тис. доз), психотропних речовин на понад 150 млн грн, спецобладнання на суму більше ніж 2 млн грн, а також приблизно 1 т реактивів, прекурсорів і хімічних речовин, які використовували як сировину.

У ДБР зазначили, що для перевезення виготовлених наркотиків територією України й контрабандного вивезення їх до інших країн підозрювані купили шиномонтажне обладнання, за допомогою якого фасували "товар" в автомобільні колеса.