Мати трьох дітей потребує пересадки серця, Тодуров закликав небайдужих допомогти врятувати її

Людмилу були вимушені під'єднати до апарата штучного кровообігу
Скріншот: Борис Тодуров Официальная страница / Facebook

41-річна Людмила після народження третьої дитини захворіла на дилатаційну кардіоміопатію й потребує термінової пересадки серця. Про це 6 серпня повідомив український кардіохірург, директор Інституту серця Борис Тодуров, відповідне відео він виклав у Facebook.

За словами кардіохірурга, серце пацієнтки майже не скорочується. Людмилу були вимушені під'єднати до апарата штучного кровообігу, тож зараз помпа виконує функцію серця, а оксигенатор – функцію легень. Однак час обмежений.

"Термін очікування на донорське серце дуже обмежений на цьому апараті, тому ми звертаємося до всіх небайдужих, до тих людей, які дотичні до програми трансплантації органів в Україні. Будь ласка, допоможіть нам урятувати молоду маму трьох дітей", – сказав Тодуров.

Пацієнтка висловила вдячність лікарям і всім небайдужим, хто відгукнеться на прохання про допомогу, адже вдома на жінку чекає місячний Саша.

Контекст:

Дилатаційна кардіоміопатія (ДКМП) – захворювання міокарда, яке характеризується розширенням лівого або/і правого шлуночка з порушенням функції скорочення. До захворювання можуть призвести мутація генів, вірусна інфекція, токсини, імунні порушення, ішемічна хвороба серця (за класифікацією ESC, до кардіоміопатій не належать ураження міокарда, спричинені коронарною хворобою, артеріальною гіпертензією або вадами серця), нервово-м'язові захворювання, метаболічні порушення, ідеться в Empendium.