МАУ не відновлюватиме авіарейсів до Польщі

Відновлення польотів зупинили через ситуацію в Білорусі
Фото: depositphotos.com

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" вирішила поки не відновлювати авіасполучення між Україною і Польщею, заплановане на 18 червня. Про це 4 червня повідомили у пресслужбі МАУ.

Причиною такого рішення стала ситуація з Білоруссю, повітряний простір якої МАУ тепер облітає.

"МАУ уважно аналізуватиме ринок як прямих пасажирів, які прямують з/до Польщі, так і трансферних пасажирів, які прямують із пересадкою в Польщі або Україні. У разі відновлення попиту, необхідного для мережі МАУ, рейси будуть відновлені", – заявили в авіакомпанії.

У МАУ також зазначили, що ті, хто купив квитки на скасовані рейси, можуть:

  • змінити дату подорожі на рейси МАУ без оплати штрафу відповідно до тарифу в оригінальному класі протягом періоду дії квитка, за умови зняття обмежень аеропортом;
  • обміняти квиток на промо-код із додатковим 25-відсотковим бонусом на сайті МАУ;
  • повернути кошти.

Контекст:

Обліт Білорусі пов'язаний із подіями 23 травня, коли літак Ryanair, який прямував з Афін до Вільнюса, 23 травня здійснив у Мінську екстрене приземлення нібито через повідомлення про мінування (згодом вибухових речовин на борту судна не виявили). "Для супроводу" літака за дорученням Олександра Лукашенка, який вважає себе президентом БІлорусі, підняли винищувач білоруських ВПС.

Після перевірки борту білоруські спецслужби зняли з рейсу і затримали одного із засновників білоруського опозиційного Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича і його дівчину, росіянку Софію Сапегу (в Мінську з літака зійшло ще кілька людей, у Ryanair підозрюють, що це були агенти КДБ Білорусі, Лукашенко заперечує). Сапегу заарештували, її і Протасевича визнали політв'язнями.

Країни ЄС, США, Канада, Україна та інші держави засудили дії влади Білорусі і закликали негайно звільнити затриманих.

Низка країн ввела обмеження на авіасполучення з Білоруссю. Кабмін України з 26 травня ухвалив рішення припинити авіасполучення з Білоруссю, а з 29 травня заборонив білоруським літакам використовувати повітряний простір України.