Мер Миколаєва просить Кабмін не обмежувати роботу підприємств через занесення міста до "червоної" зони

Сєнкевич підкреслив, що важливо зберегти робочі місця для населення
Фото: Олександр Сєнкевич - мер Миколаєва / Facebook

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич зазначив, що занесення міста в "червону" зону епідемічної небезпеки поширення COVID-19 негативно впливає на економічну ситуацію в обласному центрі.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич звернувся до глави Кабміну України Дениса Шмигаля з проханням не обмежувати роботу підприємств через занесення міста в "червону" зону епідемічної небезпеки поширення COVID-19. Про це міський голова повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Як пояснив Сєнкевич, його позицію диктує соціальна напруженість, що виникла внаслідок уведення в Миколаєві протиепідемічних обмежень, а також їхній негативний вплив на економічну ситуацію в місті.

Також мер зазначив, що важливо зберегти робочі місця для населення.

"[Прошу сприяти дозволу] на провадження діяльності суб'єктами господарювання у сфері культури, громадського харчування, розважальних закладів, дитячих центрів/клубів і художніх шкіл у Миколаєві в умовах "червоного" рівня епідемічної небезпеки із встановленням обмежень щодо кількості відвідувачів, часу роботи тощо, обов'язковим дотриманням протиепідемічних заходів та рекомендацій Міністерства охорони здоров'я України", – заявив Сєнкевич.

Станом на 27 жовтня в Україні зареєстровано 355 601 випадок коронавірусної інфекції, з них 6677 – протягом останньої доби. Від початку епідемії у країні померло 6590 пацієнтів із COVID-19, одужало 145 336 осіб.

У Миколаївській області від початку епідемії підтверджено 7194 випадки зараження коронавірусом, 137 осіб померли, 1716 людей одужали. З 26 жовтня обласний центр занесено в "червону" зону щонайменше на два тижні.