Мерія Харкова ініціювала програму страхування від коронавірусу для лікарів і вчителів – Терехов

Терехов: Ми виробили чіткий алгоритм: що ми робимо, що закуповуємо для того, щоб запобігти цьому лиху
Фото: city.kharkov.ua

Залежно від обсягу фінансування програму можуть розширити на водіїв громадського транспорту і співробітників комунальних служб, зазначив перший заступник харківського міського голови Ігор Терехов.

Людей, чия робота пов'язана з підвищеним ризиком зараження коронавірусом, застрахують коштом міського бюджету. Про це в ефірі телеканала Simon заявив перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов.

"Команда Кернеса і "Блок Кернеса – Успішний Харків!" виступили з ініціативою про те, що нам потрібно обов'язково застрахувати вчителів, оскільки вони входять до зони ризику. Також середній медичний персонал та лікарів, які борються з пандемією. Ми сьогодні розробляємо таку програму, яку буде винесено на сесію і буде ухвалено", – повідомив Терехов.

Він уточнив, що залежно від обсягу фінансування програму можуть розширити на водіїв громадського транспорту і співробітників комунальних служб Харкова. Крім того, з міського бюджету виділять додаткові гроші на боротьбу з коронавірусом.

"Я сьогодні провів нараду разом із головними лікарями, з нашим міськздоров'ям, де ми чітко говоримо про те, що виділимо додаткові ліжко-місця в міських лікарнях, хоча цим реально мають займатися область і держава. Ми виробили чіткий алгоритм: що ми робимо, що закуповуємо для того, щоб запобігти цьому лиху", – розповів перший заступник Геннадія Кернеса.

Терехов нагадав, що з найперших днів пандемії було створено оперативний штаб під керівництвом Геннадія Кернеса, до якого увійшли Олександр Ярославський та інші представники соціально відповідального бізнесу. Завдяки цьому Харків встиг закупити ШВЛ-апарати, чого не вдалося майже жодному іншому місту, підкреслив чиновник і додав, що також придбали кисневі концентратори, антибіотики і 2 млн масок, які роздали людям.

"Ми повністю на той момент зробили все можливе і неможливе для того, щоб запобігти цьому лиху", – зазначив перший заступник мера.

Коментуючи стан здоров'я Кернеса, якого госпіталізували з коронавірусом, Терехов запевнив, що мер міста одужує: "Життєдіяльності Геннадія Адольфовича, на думку всіх лікарів, нічого не загрожує. Працездатності нічого не загрожує. Наразі є чудова позитивна динаміка. Він уже поборов коронавірус і буде першим серед українських мерів з імунітетом від коронавірусу. І це дуже добре".

Відео: Телеканал Simon / YouTube

За підсумками засідання державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 15 жовтня до "червоної" зони епідемічної небезпеки зарахували 68 адміністративних одиниць у 15 областях України, зокрема Харків. Нове зонування почне діяти з 19 жовтня.

У ніч на 17 вересня Кернеса доправили в Німеччину на лікування у клініці "Шаріте". Родичі політика повідомляли, що стан його здоров'я стабільний. 2 жовтня бізнесмен, друг Кернеса Павло Фукс розповів, що мер Харкова отримав негативний тест на коронавірус.