"Метінвест Політехніка" почав третій навчальний рік. Серед студентів – ветерани і захисники "Азовсталі"

За три роки до "Метінвест Політехніки" вступило понад 1080 студентів
Фото: metinvestholding.com

У першому недержавному гірничо-металургійному університеті "Метінвест Політехніка" розпочався третій навчальний рік. Цьогоріч виш, крім бакалаврів і магістрів, обрали українські захисники: серед вступників – 26 ветеранів війни та захисників маріупольського комбінату "Азовсталь". Про це повідомила пресслужба "Метінвест".

Нагодою здобути нові знання й досвід для професійного зростання скористалося 16 ветеранів, які працюють на "Каметсталі", "Запоріжсталі", "Метінвест Січсталі", "Запоріжвогнетриві", а також на Центральному, Інгулецькому та Південному ГЗК.

Пов’язати своє майбутнє з інженерно-технічними спеціальностями вирішило й 10 учасників проєкту "Серце "Азовсталі", спрямованого на допомогу захисникам і захисницям Маріуполя. Серед них – пілот коптерів "Азову" Владислав Жайворонок (позивний Вікіпедія), що дістав важке поранення і втратив ногу, матрос ВМС Віталій Барабаш (Беня), який пораненим записав відеозвернення до Ізраїлю від імені всіх євреїв у заблокованій "Азовсталі", та сержант берегових військ Державної прикордонної служби України Ілля Ілляшенко (Смурф). Усі вони пережили російський полон і були звільнені.

"Я вирішив пов'язати своє навчання з "Метінвест Політехнікою", тому що виш активно підтримує захисників Маріуполя та військових узагалі. Мені дуже приємно, що викладачі розуміють, хто я, і всіляко підтримують. Я обрав дуже цікаву для мене спеціальність – "комп'ютерні науки". І вважаю, що за цією професією майбутнє", – розповів Ілля Ілляшенко.

"Метінвест Політехніка" працює у змішаному форматі: онлайн-навчання поєднують з очними практичними заняттями, лабораторними роботами та експериментами на підприємствах. Адже попереду велике відновлення України, і вже зараз потрібні фахівці з універсальними знаннями та практичними навичками, зазначили у пресслужбі.

Загалом за три роки до "Метінвест Політехніки" вступило понад 1080 студентів, із яких магістри першого випуску вже отримали дипломи, що дають можливість працювати на передових промислових підприємствах.

Контекст:

Університет заснувала група "Метінвест" Ріната Ахметова в червні 2020 року, а у 2022 році відбувся перший набір студентів. Головна мета проєкту – поява в Україні вищої освіти європейського рівня. В університеті навчаються люди, які обрали для себе потрібні на ринку праці технічні спеціальності. Найкращим студентам група "Метінвест" гарантує перше робоче місце, кар’єрне зростання, фінансову та інші мотивації.